• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Havenbedrijf Rotterdam N.V.

De Facebook top 10 van 2016 Havenbedrijf Rotterdam

donderdag, 16 maart 2017

Large_de_facebook_top_10_van_2016_havenbedrijf_rotterdam

ROTTERDAM - Het zijn de laatste paar dagen van het jaar, tijd om terug te kijken! In 2016 is er in onze Rotterdamse haven veel gebeurd. Van de Pioneering Spirit tot het afscheid van de Berge Stahl. Van walvissen tot extravagante privéschepen. Er is veel voorbij gekomen. In deze lijst de favorieten!


1. Pioneering Spirit - 6 augustus 2016 Voor wie nog lekker lag te slapen, dit gebeurde op 6 augustus vroeg in de haven. Pioneering Spirit, behouden vaart!

2. Harmony of the Seas - 24 mei In de ochtend van 24 mei werd de Harmony of the Seas door 2 loodsen naar de Holland Amerika kade beloodst. Collega Rob Altena maakte deze korte video-impressie.

3. Berge Stahl - 12 december Het is nu echt de laatste keer...Dit imposante schip, de Berge Stahl, is gisteren voor het laatst aangekomen in de Rotterdamse haven. Laten we nog even genieten van de beelden! Lees hier meer over deze bulkcarrier.

4. Caribbean Princess - 6 september De Caribbean Princess lag aan de Wilhelminakade. Mooie timelapse van onze collega Rob Altena vanuit het World Port Center.

5. Race of the Classics - 12 oktober Elke keer weer een mooi gezicht, de start van de Race of the Classics YP. Onder deelnemers beter bekend als 'De Rees'. Behouden vaart toegewenst iedereen! Time-lapse door Rob Altena

6. Portvlog - 1 november Een schip vastleggen in de Rotterdamse haven, dat doen de roeiers van de KRVE dagelijks. Hoe dat in zijn werk gaat zie je hier!

7. Er zit muziek in de haven - 8 juli Ook Port of Rotterdam is soul en jazz!

8. De “A” - 23 augustus Dit bijzondere privéschip - de A - lag aan de Holland Amerikakade. Hoe ziet een jacht van 300 miljoen dollar er van binnen uit?

9. Weekend vol primeurs - 3 augustus Een weekend vol primeurs! Rotterdam kreeg het weekend van 6 augustus 3 cruiseschepen op bezoek, de Pioneering Spirit vertrekt en het duurzame zeeschip Ternsund komt aan. Het spektakel begon zaterdagochtend om ca. 5:00 uur bij Hoek van Holland. https://www.portofrotterdam.com/nl/nieuws-en-persberichten/bijzonder-weekend-voor-de-boeg

10. Hyundai Drive time-lapse - 27 februari Eerder waren er al prachtige foto`s te zien van de Hyundai Drive die voor werkzaamheden naar Keppel Verolme kwam. Loods Marijn van Hoorn maakte deze mooie timelapse-video van het vertrek van dit containerschip.