• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

easyFairs Netherlands B.V.

Solids seminarprogramma complementair met energiebesparing

donderdag, 26 september 2013

Large_solids-seminarprogramma-complementair-met-energiebesparing

OOSTERHOUT - Het seminarprogramma van Solids Rotterdam is volledig en biedt meer dan ooit een diepgaand inzicht in de wereld van bulk- en stortgoed.

De laatste aanvullingen op het reeds bestaande programma gaan in op energiebesparing, energieterugwinning en procesveiligheid.

De eerstgenoemde lezing, over energiebesparing en energieterugwinning, bespreekt handige oplossingen om met minimaal budget toch energie te besparen. Onder leiding van Martin Westerink, project engineer bij KAESER Compressoren B.V worden praktische handvatten besproken voor alle persluchtgebruikers. Welke mogelijkheden heeft de gebruiker van perslucht om energie te besparen, zonder dat daar een directe investering tegenover staat? In dit seminar wordt antwoord gegeven op deze en meer vragen over energieterugwinning en de inzet van restwarmte.

De tweede lezing, “Process Safety in Bulk Material Handling”, onder leiding van Jos Roebroek van Fluor, werpt licht op het belang van essentiële kennis van zaken wanneer men omgaat met stortgoed. In dit seminar, mede mogelijk gemaakt door Reed Business Opleidingen, worden de stappen doorgenomen voordat dit proces plaatsvindt. Ook veiligheidsgerelateerde risico’s komen in dit seminar aan bod en er wordt ingegaan op de drie verantwoordelijke partijen in het gehele proces: het bedrijf (de procesindustrie), de inspectie en de verzekeraars.

Met deze twee seminars is het programma tijdens Solids Rotterdam compleet en wordt de bezoeker voorzien van zowel praktische als theoretische oplossingen en tips. Een bezoek aan de vakbeurs Solids Rotterdam op 2 en 3 oktober 2013 is onmisbaar voor iedereen die te maken heeft met de be- en verwerking, opslag en transport van vaste en droge stoffen. Registreer voor een gratis bezoek via www.easyFairs.com/SOLIDS-NL

Volg Solids op Twitter of word lid van de LinkedIn Group om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen..