• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Artikel

Xandorra PTC/Creo Event wederom succesvol

woensdag, 29 juni 2011

Large_xandorra_ptc_creo_event_2011_2

WAGENINGEN – Op donderdag 23 juni jl. organiseerde Xandorra in het Lumen-gebouw van Wageningen Universiteit en Research Centrum het Xandorra PTC/Creo Event 2011. Het thema van het Event dit jaar was: Think | Design | Create. Dat dit thema aansluit bij Xandorra’s klanten blijkt wel uit de grote getale bezoekers die vertegenwoordigd waren. Het Event werd dit jaar bezocht door meer dan 60 enthousiaste PTC/Creo gebruikers.

De opening van het Event werd verricht door John van Doorn, directeur van Xandorra. Hij verwelkomde de bezoekers en ging kort in op het thema van de dag. Daarna was het woord aan Fabrice Arduin van PTC. Fabrice Arduin, Vice President Channel Business Development, vertelde in zijn betoog meer over de stand van zaken van PTC’s succesvolle 3D CAD en PLM software. De introductie van Creo biedt PTC’s klanten veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van zowel Direct Modeling als Parametric Modeling. Verder werden door Fabrice Arduin een aantal interessante klanten en de daarbij gebruikte oplossingen besproken.

Na dit welkom was het de beurt aan Martijn Geerdink, technical manager van Kaltenbach Shotblast and Painting Systems. In een heldere presentatie werd een introductie gegeven over Kaltenbach. Dit bedrijf, van oorsprong uit het Duitse Lörrach, levert een compleet scala aan bewerkingsmachines voor de metaalindustrie. De Nederlandse tak, gevestigd in het Overijsselse Hengelo, levert machines voor het stralen en finishen van metaalproducten. De engineeringafdeling van Kaltenbach maakt gebruikt van Creo Elements/Direct Modeling en Model Manager. Alle producten worden in 3D ontwikkeld en in PDM beheerd. Ook maakt men gebruik van een koppeling met de logistieke omgeving.

Vervolgens was het woord aan Harman Naber, technical manager van Xandorra. Harman vertelde meer over de Creo plugins die door Xandorra zijn ontwikkeld: Drawing Assistant en Classification. Drawing Assistant is een module voor Model Manager welke er voor zorgt dat de gebruiker in één oogopslag kan zien of alle 2D tekeningen behorende bij een 3D model up-to-date zijn. Classification is een nieuwe ontwikkeling van Xandorra. Deze Model Manager plugin zorgt ervoor dat producten eenvoudig op soort, toepassing of materiaal geclassificeerd kunnen worden. Beide modules blijken een waardevolle aanvulling voor Model Manager te zijn.

Deze presentatie werd gevolgd door een korte pauze waarin de aanwezigen gesplitst werden in twee groepen. De eerste groep ging met elkaar in discussie tijdens de “ronde tafel sessies”. Hierbij werden de belangrijkste en meest interessante tips op het gebied van productontwikkeling gedeeld door alle aanwezigen. De tweede groep kreeg een rondleiding door de prachtige omgeving van het Lumen gebouw. Lumen werd in 1998 opgeleverd en heeft een E-vormige structuur, die een aantal binnentuinen omsluit. De binnentuinen spelen een belangrijke rol bij de beheersing van het binnenklimaat. In de winter zijn de tuinen een warmtebron, in de zomer zorgen ze voor een natuurlijke vorm van airconditioning. Ook reguleren de planten de vochtbalans in Lumen. Na een half uur werden de groepen gewisseld, zodat iedereen zowel van de rondleiding als van de tips & tricks sessie kon genieten. De besproken tips werden na een korte pauze gedeeld onder alle aanwezigen.

De laatste presentatie was in handen van John van Doorn. Hij liet in een presentatie en demonstratie alle nieuwe features en functies van Creo Elements/Direct 18.0 zien. Naast de nieuwe Ribbon UI biedt Creo Elements/Direct Modeling tal van andere nieuwe functies, onder andere op het gebied van 2D tekenen, sneller 3D onderdelen maken en een nieuwe webclient voor Model Manager. Dat dit in de smaak viel bij de aanwezigen bleek wel uit de diverse enthousiaste reacties.
De dag werd afgesloten met een informele borrel waarbij er nog even werd nagepraat over alle nieuwe zaken en de tips & tricks die men had opgedaan. Kortom, een Event dat zeker als geslaagd kan worden beschouwd.

© Xandorra BV

  • Stuur door
  • Afdrukken
  • E-mail de redactie over dit onderwerp
  • Twitter dit bericht